Ta hand om din näsa! - Nezeril
1082
page-template-default,page,page-id-1082,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-24.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Ta hand om din näsa!

Din näsa är bland det viktigaste du har, du har fått den för att kunna andas med den. Näsan är också en viktig del i smak och luktupplevelsen. Vid förkylning eller nästäppa blir näsan svullen och täppt, det blir svårt att andas genom den och sinnen som smak och lukt försämras. När du andas genom näsan kontrolleras luften så att den har lagom temperatur och är tillräckligt fuktig, luften renas även från smuts och bakterier.

När du andas genom munnen finns det ingenting som reglerar detta, vilket kan leda till torrhet och irritation i halsen. Många upplever det dessutom obehagligt att inte kunna andas genom näsan, framförallt på natten.
Nässprayer med avsvällande effekt som Nezeril och Nezepro hjälper dig att andas lättare.

 

Näsan är ett självrengörande och ofta underskattat organ. Funktionerna hos näsan är många, alla vet att vi andas och känner lukt med näsan, men få vet att den också är ett reningsverk. Den fungerar som försvar mot smuts och virus, som fastnar på slemskiktet som täcker näsans innerväggar. Med hjälp av flimmerhår som finns i andningsorganen dras smuts och virus ner i magens sura miljö där de inte kan överleva.

 

Om reningsprocessen inte fungerar, det vill säga om slemskiktet inte är tillräckligt tjockt, blir du mer mottaglig för sjukdomar.

Nezeril