Ta hand om ditt förkylda barn – 6 enkla råd - Nezeril
12
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-12,bridge-core-1.0.6,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Ta hand om ditt förkylda barn – 6 enkla råd

Attjo! Prosit! Snörvel. Är det dags igen? Förkylningen är den vanligaste sjukdomen vi har, ingen vet väl det så väl som du som har barn. Det finns tyvärr ingen effektiv klinisk behandling mot förkylning men med omtanke och vissa hjälpmedel kan du lindra besvären. Med Nezeril kan du släppa på nästäppan och göra det lättare för ditt barn att andas under dagen och vid insomningen.

Om ditt barn har feber kan du ge febernedsättande medel. Kontakta alltid läkare om du är osäker. Osäker på om ditt barn är förkylt? Läs mer om vad en förkylning är här.

Ta väl hand om ditt barn – omtanken är ibland den allra bästa medicinen

Lindra ditt barns förkylning
– 6 saker du kan göra!

1. Ge ditt barn mycket att dricka »

Ge ditt barn mycket att dricka. Vid feber förlorar kroppen vätska som behöver ersättas. Vätskan hjälper dessutom till att lösa slemmet som bildas i luftvägarna och håller slemhinnorna fuktiga.

2. En god natts sömn »

En god natt sömn kan göra underverk. Se till att ditt barn får ordentligt med vila och sömn. Det är viktigt för kroppens tillfrisknande. Försök få det att sova med huvudet högt för bättre att förhindra att svullnaden går över i bihålorna. Tänk på att små barn andas nästan bara genom näsan. Om ditt barn äter dåligt, inte vill ta bröstet eller sover dåligt kan det bero på att det är täppt i näsan.  Prova att lätta upp nästäppan med Nezeril. Vill du inte använda läkemedel är saltvattenlösning som ex. Physiomer Baby ett bra alternativ.

3. Underlätta ditt barns andning »

Underlätta ditt barns andning med avsvällande näsdroppar eller spray som Nezeril.

Du kan också prova nässköljning, t ex Physiomer. Nässköljning är en enkel daglig rutin för att minska belastningen av främmande partiklar, t ex förkylningsvirus, på nässlemhinnan. Att skölja näsan i förebyggande syfte är särskilt bra i förkylnings- och allergitider.

Physiomer förebygger, lindrar och förkortar förkylningstiden utan att vara vanebildande. Tack vare att Physiomer endast består av sterilt havsvatten kan produkterna användas varje dag. Genom att skölja näsan kan man hålla sig fri från förkylningar och bihålebesvär under längre tid och också undvika eller minska allergiska reaktioner.

För de allra minsta finns Physiomer Baby – en skonsam och smidig behandling för små täppta och snoriga näsor. Den har ett specialdesignat munstycke och ger en extra mjuk spraystråle.

4. Gör ett ångbad »

Gör ett ångbad och låt barnet andas i det – det återfuktar och hjälper näsans slemhinnor att återhämta sig och så känns det skönt.

5. Huskurer av olika slag »

Små huskurer av olika slag kan ha en lindrande effekt.Varm dryck som te (t.ex. mynta) med honung är en klassiker som många barn gillar. Undvik mjölk som kan vara slembildande. Andra saker du kan prova är att blanda i citron eller ingefära beroende på vad ditt barn tycker om. Underskatta inte heller den ompysslande effekten.

6. Engångs- näsdukar »

Använd mjuka engångsnäsdukar – det är mer hygieniskt och förhindrar smittspridning genom näsduken och så känns det behagligare mot ditt barns hud.

Möjligheter att undvika nästa förkylning – 6 enkla råd

Nezeril